ГоловнаСвіт

Держдума ухвалила в першому читанні проект про заборону анонімності в месенджерах

Власників месенджерів зобов'язують забезпечити передачу повідомлень тільки від тих користувачів, які "ідентифіковані в порядку, що встановлюється урядом РФ".

Держдума ухвалила в першому читанні проект про заборону анонімності в месенджерах
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії ухвалила в першому читанні законопроект, який зобов'язує месенджери обмежувати масову розсилку з інформацією, яка порушує російське законодавство, на вимогу Роскомнагляду.

Про це повідомив "Інтерфакс".

У законі прописані обов'язки для месенджерів.

Згідно із ним власники месенджерів повинні забезпечити передачу повідомлень тільки від тих користувачів, які "ідентифіковані в порядку, що встановлюється урядом РФ".

Ідентифікація, як випливає з законопроекту, буде проходити за номером телефону, "на основі договору про ідентифікацію, що укладається організатором обміну миттєвими повідомленнями з оператором зв'язку".

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що месенджери зобов'яжуть забезпечити можливість розсилки інформації держорганів. Розсилка забороненої інформації, наприклад, анонсів неузгодженої акції протесту, буде заборонена.

Нагадаємо, що законопроект про ідентифікацію користувачів месенджерів внесли в Держдуму 24 травня.

Як повідомлялося раніше в травні, Роскомнагляд пригрозив заблокувати Telegram. У відповідь творець месенджера Павло Дуров пообіцяв не надавати "жодного біта" інформації на вимогу влади РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram