ГоловнаСвіт

На акціях протесту в Москві затримали 136 підлітків

Усього в столиці РФ у протестах узяли участь близько 4,5 тис. осіб, а затримали 825.

На акціях протесту в Москві затримали 136 підлітків
Фото: EPA/UPG

Понад 130 підлітків було затримано в Москві на акції опозиції, повідомляє Интерфакс.

"Було затримано 136 неповнолітніх. Моя думка - ці хлопці й дівчата переживають зараз період помилок, вони живуть у своєму, іноді кимось придуманому, світі", - сказав голова департаменту регіональної безпеки Москви Володимир Черніков.

Він пов'язав участь підлітків у масовій акції опозиції з їхнім бажанням "реалізувати себе будь-якою ціною, довести, що ти якийсь інший".

Акції протесту пройшли в кількох російських містах напередодні. У Москві в них взяли участь близько 4,5 тис. осіб, а затримали, за даними "ОВД-Инфо", 825. У Санкт-Петербурзі протестували близько 3,5 тис. осіб. Близько 500 затримали.

Опозиціонера Олексія Навального затримали ще до початку мітингу в під'їзді його будинку. В ніч з 12 на 13 червня суд засудив його до арешту на 30 діб за непокору співробітникам поліції (стаття 19.3 КоАП) і повторне порушення порядку організації масового заходу (частина 8 ст. 20.2).

У вівторок Тверський суд Москви призначив 15 діб адміністративного арешту активісту і політику Марку Гальперіну й опозиціонеру Іллі Яшину за нібито непокору поліції на протестній акції в центрі столиці РФ 12 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram