ГоловнаСвіт

Генпрокурор США спростував інформацію про зв'язки з РФ

Сешнс підтвердив, що двічі зустрічався з послом Росії у Вашингтоні Сергієм Кисляком.

Генпрокурор США спростував інформацію про зв'язки з РФ
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс на відкритому слуханні сенатського комітету з розвідки емоційно заявив, що твердження про змову передвиборного штабу Дональда Трампа з органами російської держави - це "страхітлива й огидна брехня".

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У відповідь на питання відразу декількох сенаторів Сешнс повторював, що пам'ятає лише дві зустрічі з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком, незважаючи на те, що в пресі з'явилися повідомлення, що таких зустрічей було три.

Сешнс визнав, що, крім двох зустрічей з Кисляком, навесні 2016 року ці фірми були одночасно присутні на одному і тому самому виступі Трампа, однак наполягав, що якщо між ними і були якісь розмови під час цього заходу, змісту цих розмов він не пам'ятає.

Під час свідчень у Сенаті перед призначенням на посаду генерального прокурора Сешнс заперечував, що він узагалі зустрічався з представниками Росії під час передвиборної кампанії.

На питання про те, чому він вирішив самоусунутися від розслідування можливого російського втручання в передвиборну кампанію, Сешнс лише повторював, що, згідно з правилами міністерства юстиції, будь-який співробітник міністерства повинен самоусунутися від будь-якого розслідування, якщо воно зачіпає передвиборну кампанію, в якій цей співробітник брав участь.

На питання про те, чи готовий він надати сенатській комісії документи, що підтверджують або спростовують повідомлення про його зустрічі з російським послом, Сешнс відповів ухильно, так і не пояснивши, чи готовий це зробити.

Раніше конгресмени-демократи вимагали відставки Сешнса через його зустріч з послом РФ у США Сергієм Кисляком під час передвиборної кампанії, коли він був сенатором. Під час затвердження на посаду Сешнс заявляв, що таких зустрічей не було, але після повідомлень ЗМІ був змушений визнати принаймні дві з них.

Як повідомляли 7 червня, Сешнс просив Трампа про відставку через розслідування з приводу РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram