ГоловнаСвіт

Путін звинуватив США в підтримці бойовиків у Чечні

Президент РФ заявив, що США "використовували терористів для розхитування внутрішньополітичної ситуації в Росії".

Путін звинуватив США в підтримці бойовиків у Чечні
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю Оліверу Стоуну, опублікованому телеканалом Showtime, заявив, що американська розвідка підтримувала бойовиків у Чечні для дестабілізації ситуації в Росії.

"Коли в нас почалися проблеми в Чечні, на Північному Кавказі, на жаль, американці підтримали ці процеси", - заявив російський лідер.

"У нас склалася абсолютно стійка думка тоді, що наші американські партнери на словах говорять про підтримку Росії, про необхідність співпраці в боротьбі з тероризмом, а насправді використовують цих терористів для розхитування внутрішньополітичної ситуації в Росії", - заявив Путін.

"Якщо говорити про політичну підтримку, це не потребує доказів. Це ж публічно робилося, відкрито. А що стосується оперативної підтримки, фінансової... У нас є такі докази і, більше того, деякі з них ми навіть представили нашим американським колегам", - заявив Путін.

Президент РФ розповів, що повідомив про ситуацію Джорджу Бушу, який займав на той момент пост президента США, назвавши імена співробітників американської розвідки, котрі працювали на Кавказі.

"Реакція президента США була дуже правильною, дуже негативною. Він сказав: "Я з цим розберуся", - стверджує Путін.

Перша серія документального фільму режисера Олівера Стоуна "Інтерв'ю з Путіним" (The Putin Interviews), вийшла на телеканалі Showtime 12 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram