ГоловнаСвіт

Мерія Риму заборонила купатися у фонтанах

Обмеження буде діяти до кінця жовтня.

Мерія Риму заборонила купатися у фонтанах

Мерія Риму оголосила міські фонтани "недоторканними". Тепер біля фонтанів не можна пити і їсти. Заборонено також обливатися водою з фонтанів. За порушення заборони - штраф 240 євро.

Про це йдеться в розпорядженні, яке підписав Мер Риму Вірджинія Раджі, повідомляє Громадське радіо з посиланням на Ansa.it.

Нові правила діятимуть до 31 жовтня. Причому стосуються вони і собак, яких не можна поїти і обливати водою з римських фонтанів. Так само в фонтани не можна кидати нічого, крім монет.

Відзначимо, що завдяки традиції залишати монети у воді найбільший фонтан Риму Треві "заробив" за минулий рік рекордну суму в 1,4 млн євро. Гроші пішли на благодійність.

У спекотні літні дні римські фонтани, як правило, ставали джерелом охолодження і обливання. Практично всі центральні римські площі прикрашені архітектурними комплексами з водою, побудованими ще в XVI-XVIII ст. Купання у фонтанах, головним чином у Треві, і раніше каралося штрафом до €1 тис.

В останні роки фонтани в центрі Риму, зокрема на площі Навона і знаменитий "Баркачча" на площі Іспанії, зазнавали актів вандалізму. У зв'язку з цим міністерство культури Італії запропонувало посилити покарання, аж до введення кримінальної відповідальності за схожі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram