ГоловнаСвіт

У Барселоні пройшла масова акція за незалежність Каталонії

Мадрид ще не повідомив, як він має намір запобігти плебісциту в Каталонії.

У Барселоні пройшла масова акція за незалежність Каталонії
Фото: tsn.ua

Десятки тисяч каталонців вийшли 11 червня на демонстрацію в Барселоні, вимагаючи провести референдум про незалежність Каталонії.

Як передає DW з посиланням на дані президента Женералітету Каталонії Карлеса Пучдемона, в акції брали участь 47 тис. осіб. Мерія Барселони повідомила про 30 тис. учасників.

Перед демонстрантами виступив, зокрема, колишній тренер ФК "Барселона" Хосеп Гвардіола. У своїй промові, виголошеній каталонською, іспанською та англійською мовами, знаменитий футбольний фахівець заявив про те, що "немає іншого шляху". За його словами, референдум відбудеться, навіть якщо Мадрид цього не хоче.

Нагадаємо, що 9 червня регіональний уряд Каталонії оголосив, що референдум про незалежність цього північно-східного регіону Іспанії відбудеться 1 жовтня 2017 року. Жителям регіону потрібно відповісти на запитання: "Чи хочете ви, щоб Каталонія була незалежною державою з республіканською формою правління?".

Уряд Іспанії виступає проти проведення референдуму. Мадрид ще не повідомив, як він має намір запобігти цьому голосуванню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram