ГоловнаСвіт

"Єдина Росія" звинуватила Навального в "обмані" та "провокації"

Єдинороси стверджує, що Навальний побоювався низької явки на протестну акцію.

"Єдина Росія" звинуватила Навального в "обмані" та "провокації"

Опозиціонер Олексій Навальний вирішив улаштувати провокацію, покликавши людей прийти на мітинг на Тверську вулицю.

Про це заявив "Дождю" заступник секретаря генеральної ради "Єдиної Росії" Євген Ревенко.

За його словами, це пов'язано з побоюваннями з приводу того, що він збере менше людей, ніж організатори мітингу проти реновації 14 травня.

"Тоді зібралися майже 20 тисяч осіб. Навальний хотів його (мітинг 14 травня) використати, але йому не дали його використовувати - на сцену не пустили. І тепер пан Навальний вирішив влаштувати провокацію. Тому що, напевно, злякався, що збере менше людей, ніж 14 травня", - заявив Ревенко.

Ревенко стверджує, що Навальний "обдурив людей і провокував порушувати закон", заявивши, що в організаторів виникли проблеми зі встановленням сцени і дозволом використовувати звукопідсилювальну апаратуру. "Звукопідсилення на Тверській він точно не отримав. До речі, обман досить швидко розкрився. Звукопідсилення і сцена на проспекті Сахарова були", - заявив він.

Ревенко вважає, що наступного разу люди будуть ставитися до закликів Навального з ще більшою настороженістю. "Людей не обдуриш. Яке мала право ця людина псувати свято величезної кількості сімей з дітьми, які збиралися прийти на Тверську і подивитися чудові реконструкції, які були організовані в центрі Москви. У нього було узгоджене місце: приходь - мітингуй скільки хочеш", - заявив він.

У понеділок, 12 червня, в Москві проходить неузгоджена акція проти корупції. Раніше столична влада узгодила акцію на проспекті Сахарова, проте напередодні Навальний заявив про рішення перенести акцію на Тверську, тому що московські підрядники, які могли б дати звукову апаратуру і встановити сцену для мітингу, відмовилися укладати договори з очолюваним Навальний Фондом боротьби з корупцією.

За інформацією "ОВД-Инфо", в Москві затримано понад 400 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram