ГоловнаСвіт

В Ірані заявили про ліквідацію організатора терактів у Тегерані

9 червня в Тегерані відбулася масова траурна церемонія прощання і поховання загиблих.

В Ірані заявили про ліквідацію організатора терактів у Тегерані
Теракт в Иране
Фото: jamarannews

Міністр розвідки Ірану Махмуд Алаві заявив, що іранські силовики вбили організатора нападів у столиці Тегерані в середу, в результаті яких загинули 17 осіб.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами голови міністерства розвідки - провідної спецслужби Ірану - убитий підозрюваний був і організатором, і головним командиром нападів.

Напередодні в Ірані повідомили про затримання ще не менше семи підозрюваних у сприянні призвідцям нападів. Як повідомив голова судової влади провінції Альборз на захід від Тегерана Ахмад Фазеліан, всіх їх, затриманих в місті Фардіс у цій провінції, підозрюють в "наданні допомоги терористичній організації".

У п'ятницю, 9 червня, в Ірані повідомляли про затримання за підозрою в зв'язку з нападами ще 41 особи в різних регіонах країни. Цих затриманих назвали "агентами" екстремістського угруповання "Ісламська держава", яке взяло на себе відповідальність за теракт. Крім того, під час спецоперації було вилучено багато документів і зброї та іншого обладнання "для здійснення терористичних актів", заявили спецслужби Ірану.

Також в п'ятницю в Тегерані відбулася масова, за участю десятків тисяч людей, траурна церемонія прощання і поховання загиблих.

Нагадаємо, що раніше в Ірані звинуватили Саудівську Аравію в атаках у Тегерані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram