ГоловнаСвіт

Президента Бразилії виправдали у справі про фінансові порушення

Мішел Темер міг позбутися посади.

Президента Бразилії виправдали у справі про фінансові порушення
Мишел Темер
Фото: EPA/UPG

Верховний виборчий суд Бразилії виправдав президента Мішела Темера у справі про незаконне фінансування передвиборної кампанії.

Із семи суддів за закриття справи проти Темера проголосувало чотири особи, троє висловилися проти виправдання президента, пише Бі-бі-сі.

Звинувачення на адресу Темера стосуються фінансування виборчої кампанії 2014 року, в якій він брав участь у парі з екс-президентом Бразилії Ділмою Русеф.

Темер, що обійняв після перемоги на виборах посаду віце-президента, змінив Русеф на посаді глави держави після оголошеного їй імпічменту.

Якби суд визнав Темера і Русеф винними, результати виборів були б анульовані, а значить, Темер міг позбутися посади.

На думку судді, який головував на цьому процесі, для скасування виборів було пред'явлено достатньо доказів корумпованості кандидатів.

Однак інші судді не погодилися з головою, заявивши, що факт використання незаконних пожертвувань саме для фінансування виборчої кампанії так і не був доведений.

Темер залишається фігурантом низки корупційних розслідувань, проте офіційні обвинувачення йому не пред'явлено.

У Бразилії давно проходять масштабні демонстрації з вимогою відставки Темера. Наприкінці травня учасники акцій протесту влаштували пожежу в будівлі міністерства сільського господарства в столиці країни місті Бразиліа і пошкодили ще кілька урядових будівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram