ГоловнаСвіт

Ключові британські міністри збережуть пости після виборів

В уряді залишаться міністри, які активно працювали в передвиборній кампанії.

Ключові британські міністри збережуть пости після виборів
Филип Хаммонд
Фото: EPA/UPG

Міністри, які займали найбільш важливі пости в попередньому уряді Великобританії, збережуть свої пости і після виборів. Зокрема, роботу продовжать міністр закордонних справ Борис Джонсон і міністр фінансів Філіп Хеммонд, повідомляє Бі-бі-сі.

Хеммонд висловив готовність працювати над тим, щоб добитися для Британії найбільш вигідних умов виходу з Євросоюзу, а Джонсон заявив, що доведеться "чимало попрацювати заради блага найбільшої країни на Землі".

Як підтвердила прес-служба прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей, крім Джонсона і Хеммонда в уряді точно залишаться міністр оборони Майкл Феллон, міністр внутрішніх справ Ембер Радд і міністр у справах "брекзиту" Девід Девіс.

Однак, за словами політичного кореспондента Бі-бі-сі Елеанор Гарньє, не виключено, що свої посади втратять міністри, які не настільки активно брали участь у передвиборній кампанії.

Нагадаємо, за підсумками дострокових парламентських виборів, що відбулися 8 червня Консервативна партія втратила правлячу більшість у парламенті, отримавши 318 мандатів. Результати виборів розглядаються як несподіваний успіх очолюваної Джеремі Корбіном Лейбористської партії, представники якої займуть 261 місце в палаті громад.

Лідер лейбористів назвав результат своєї партії приголомшливим і закликав Мей піти у відставку. Однак прем'єр-міністр заявила, що країні потрібна стабільність напередодні виходу Британії з ЄС, і її партія здатна цю стабільність забезпечити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram