ГоловнаСвіт

Королева Британії дозволила Мей сформувати уряд

Мей спробує сформувати уряд меншості.

Королева Британії дозволила Мей сформувати уряд
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей отримала дозвіл королеви Єлизавети II на формування кабінету міністрів, незважаючи на те, що її Консервативна партія не зуміла отримати більшість на минулих парламентських виборах.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Виступаючи після аудієнції з королевою, Мей заявила, що спробує сформувати уряд меншості за підтримки північноірландської Партії демократичних юніоністів (ДЮП), з якою в консерваторів склалися міцні відносини.

Мей пообіцяла спрямувати всі сили на досягнення домовленості щодо Брекзиту, яка влаштує всіх у Великобританії. "Саме за це проголосував народ минулого року, саме це ми і забезпечимо. Тож за роботу!" - заявила вона.

Мей уточнила, що переговори про вихід Великобританії з Європейського Союзу почнуться 19 червня, як і було заплановано.

Нагадаємо, за підсумками дострокових парламентських виборів 8 червня Консервативна партія втратила владну більшість у парламенті, отримавши 318 мандатів.

На цей момент підрахунок голосів завершено в 649 із 650 виборчих округів, залишається визначити розподіл голосів у Кенсінгтоні.

Результати виборів розглядають як несподіваний успіх очолюваної Джеремі Корбіном Лейбористської партії, представники якої займуть 261 місце в Палаті громад.

Лідер лейбористів назвав результат своєї партії приголомшливим і закликав Мей піти у відставку. Однак прем'єр-міністр заявила, що країні потрібна стабільність напередодні виходу Британії з ЄС і її партія здатна цю стабільність забезпечити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram