ГоловнаСвіт

Туреччина, ЄС та ЮНІСЕФ запустили проект, що заохочує до навчання дітей біженців у школі

Сім'ї біженців повинні отримувати умовні грошові виплати в обмін на те, що відправлятимуть своїх дітей до школи.

Туреччина, ЄС та ЮНІСЕФ запустили проект, що заохочує до навчання дітей біженців у школі
Сирия, дети-беженцы, ООН
Фото: EPA/UPG

Туреччина, Євросоюз і ЮНІСЕФ офіційно запустили проект, що заохочує сирійців та інших біженців у Туреччині відправляти своїх дітей до школи.

Про це повідомляє Аssociated Рress

У рамках програми, яка офіційно почала діяти в четвер, 8 червня, сім'ї біженців повинні отримувати умовні грошові виплати в обмін на те, що відправлятимуть своїх дітей до школи.

У програмі зареєстровано 56 тис. дітей-біженців, але до кінця цього року влада сподівається збільшити це число до 230 тис. дітей.

"Освіта ... це найкращий спосіб запобігти виникненню втраченого покоління, це сильний щит проти радикалізації, проти примусового вербування і примусових шлюбів", - зазначив комісар ЄС із питань гуманітарної допомоги.

У Туреччині проживають 3,2 млн біженців, переважно сирійців.

Як повідомляли раніше цього тижня, в ЄС перевірять, куди пішли €4,48 млрд допомоги для Туреччини.

У березні 2016 року ЄС і Туреччина уклали угоду стосовно біженців. Згідно з цією домовленістю, Анкара отримувала від ЄС €3 млрд для розміщення мігрантів і зобов'язалася повернути на свою територію біженців із Греції та інших європейських країн. В обмін на сприяння у вирішенні міграційної кризи Туреччина зажадала ввести вже тієї ж весни безвізовий режим для короткострокових поїздок у ЄС своїх громадян. Окрім того, турецька влада наполягла на відновленні переговорів щодо інтеграції країни в Євросоюз.

Міграційна криза в Євросоюзі вибухнула в 2015 році. Біженці перетинають Егейське море в пошуках притулку на території Євросоюзу. За минулий рік у Європу прибуло більш ніж мільйон осіб, з них 850 тис. скористалися маршрутом через Туреччину до Греції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram