ГоловнаСвіт

Суд у Чорногорії підтвердив звинувачення у справі про держпереворот

Двох громадян Росії судять заочно.

Суд у Чорногорії підтвердив звинувачення у справі про держпереворот
Фото: EPA/UPG

Високий суд у Подгориці підтвердив звинувачення 14 підозрюваним у тому, що в ніч після голосування на парламентських виборах 16 жовтня 2016 року ці фірми планували влаштувати збройний напад на державні установи Чорногорії.

Про це повідомляє ВВС-Україна.

Суд звинувачує їх за трьома кримінальними статтями: створення злочинної організації, підготовка терористичних дій і підготовка дій проти безпеки і конституційного ладу Чорногорії.

Повідомлення суду не містить імен обвинувачуваних, але місцеві та регіональні ЗМІ повідомляють, що серед них троє громадян Чорногорії, зокрема лідери чорногорської опозиції Андрія Мандич і Мілан Кнежевич.

ЗМІ також повідомляють, що чорногорський суд звинувачує у цій справі 11-х іноземних громадян, серед яких громадяни Росії і Сербії. Чорногорська преса також пише, що громадян Росії судять за їх відсутності.

Спочатку прокуратура підозрювала в нападі на державні установи 25 осіб. Дев'ять із них уже визнали провину, і їх засудили на мінімальний термін - до 5 місяців ув'язнення. Двоє підозрюваних стали свідками в процесі.

За повідомленнями з Високого суду в Подгориці, процес у справі 14-х обвинувачених почнеться не пізніше, ніж через два місяці.

Нагадаємо, в лютому 2017 року прокуратура Чорногорії заявила про участь держорганів РФ у підготовці путчу. Спеціальний прокурор країни Мілівоє Катнич заявив, що за підготовкою змови стояла російська влада. Він уточнив, що інформація про участь росіян у підготовці перевороту отримана за допомогою "розвідувальних служб дружніх країн", включаючи США і Великобританію.

У листопаді 2016 року прокуратура Чорногорії заявила, що правоохоронні органи цієї країни зірвали плани російських націоналістів убити прем'єр-міністра Міло Джукановича під час парламентських виборів 16 жовтня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram