ГоловнаСвіт

Шотландська єпископальна церква схвалила одностатеві шлюби

Одностатеві шлюби були легалізовані в Шотландії в 2014 році.

Шотландська єпископальна церква схвалила одностатеві шлюби
Архив
Фото: EPA/UPG

Синод Шотландської єпископальної церкви проголосував за схвалення одностатевих шлюбів. Це перша церква Англіканського співтовариства в Британії, яка ухвалила таке рішення.

На підтримку цієї ініціативи висловилися дві третини членів синоду, передає Бі-бі-сі.

Згідно з рішенням синоду, на вінчання в церкві зможуть претендувати не тільки гомосексуали-парафіяни Шотландської єпископальної церкви, але і послідовники будь-якої гілки Англіканської церкви.

"Прибираючи гендерні відмінності з наших шлюбних канонів, наша церква підтверджує, що одностатеві пари не тільки вступають в шлюб, але і вінчаються перед лицем бога", - заявив головний ієрарх Шотландської єпископальної церкви Девід Чилінгворт.

Водночас він підкреслив, що рішення не було ухвалене одноголосно, тому священиків не будуть змушувати проти їхньої волі проводити весільні обряди для одностатевих пар.

Одностатеві шлюби були легалізовані в Шотландії в 2014 році, проте жодна з християнських церков не підтримала це рішення. Зокрема, проти нього виступали Церква Шотландії і Римо-католицька церква. В Англіканському співтоваристві питання про гей-шлюби також спровокувало бурхливі суперечки.

Нагадаємо, в травні на Тайвані суд визнав законними одностатеві шлюби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram