ГоловнаСвіт

Арабські країни створюють список вимог до влади Катару для відновлення дипвідносин, - WSJ

Одна з вимог стосується скорочення обсягів мовлення телеканалу "Аль-Джазіра".

Арабські країни створюють список вимог до влади Катару для відновлення дипвідносин, - WSJ
Столица Катара Доха
Фото: EPA/UPG

Арабські країни формують список вимог до влади Катару, які ті повинні виконати для відновлення дипломатичних і економічних відносин.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на арабських і американських чиновників, знайомих зі списком вимог.

Так, від Катару зажадали припинити фінансування ісламістського руху "Брати Мусульмани". Як пише WSJ, більшість лідерів угруповання - єгиптяни, які отримали притулок у столиці Катару Досі.

Крім того, одна з вимог стосується скорочення обсягів мовлення телеканалу "Аль-Джазіра".

Раніше Катар оприлюднив попередній звіт про злом сайту державного новинного агентства, який, як передбачають, спровокував кризу у відносинах Дохи з сусідами.

5 червня низка країн - Бахрейн, Єгипет, Маврикій, Мавританія, Мальдівські острови, Об'єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія і Ємен - розірвали з Катаром дипломатичні відносини. Це пояснили тим, що влада країни підтримує міжнародний тероризм.

Разом із тим The Financial Time повідомила, що влада Катару заплатила мільярд доларів викупу за викрадених в Іраку членів королівської сім'ї і захоплених у полон у Сирії катарських військових. Угода з викупу завершилася в квітні. За інформацією видання, $700 млн передали шиїтським бойовикам в Ірані, ще $200-300 млн - ісламістам у Сирію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram