ГоловнаСвіт

В Ірані звинуватили Саудівську Аравію в атаках у Тегерані

Заяву зробив Корпус вартових Ісламської революції.

В Ірані звинуватили Саудівську Аравію в атаках у Тегерані
Фото: Press TV

Іранський Корпус вартових Ісламської революції заявив, що напади на будівлю парламенту і на мавзолей аятоли Хомейні в Тегерані, в результаті яких загинули як мінімум 12 осіб, організувала Саудівська Аравія.

"Громадська думка дуже серйозно занепокоєна терактом, який стався всього через тиждень після зустрічі президента США [Дональда Трампа] з лідером одного з реакційних урядів регіону", - наводить Бі-бі-сі текст заяви.

"Той факт, що "Ісламська держава" узяла відповідальність за напад, доводить, що вона [Саудівська Аравія] причетна до цієї жорстокої атаки", - вважають в елітному формуванні, яке входить до складу збройних сил Ірану.

Офіційно влада країни подібних заяв не робила.

У середу вранці група людей в жіночому одязі відкрила вогонь у будівлі іранського парламенту, одночасно з цим нападу зазнав мавзолей аятоли Хомейні, який розташований за 20 км від парламенту.

У результаті двох скоординованих нападів загинули щонайменше 12 осіб і 39 постраждали. Це перші напади за участю смертників за всю історію Ірану.

Влада Ірану також повідомила, що їй вдалося запобігти третій атаці. Іранське міністерство розвідки оголосило про затримання групи бойовиків перед тим, як вони мали намір здійснити напад.

Відповідальність за обидва напади взяло на себе угруповання "Ісламська держава". В одному з акаунтів угруповання в соціальних мережах з'явилося відео, зняте імовірно всередині будівлі парламенту під час нападу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram