ГоловнаСвіт

Мерія Москви дозволила фонду Навального провести акцію проти корупції, але без екранів і звукової апаратури

У Навального пообіцяли провести мітинг "як годиться, відповідно до закону".

Мерія Москви дозволила фонду Навального провести акцію проти корупції, але без екранів і звукової апаратури
Архив
Фото: @navalny

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального,  який виступив організатором акції проти корупції, запланованої на 12 червня, отримав документ про узгодження мерією Москви заходу, але не згоден з низкою вимог міської влади.

Про це "Интерфаксу" повідомив директор ФБК Роман Рубанов.

Під час особистої зустрічі з представниками московської влади організатори акції отримали документ про узгодження акції на проспекті Академіка Сахарова. За словами Рубанова, співробітники мерії заявили про додаткові умови проведення мітингу.

"Вони нам почали створювати перешкоди: ми вам звук не дамо, ми вам екранів не дамо, ми вам перекриття зробимо маленьке, і вони не аргументують. Ми в такому форматі проводити, звичайно, не можемо", - розповів директор ФБК.

Рубанов відзначив, що організатори прагнуть провести узгоджений захід на проспекті Сахарова. "Але якщо нам продовжать вставляти палиці в колеса, то ми просто не будемо проводити, а люди самі вийдуть, куди захочуть", - додав він.

Голова штабу Олексія Навального Леонід Волков опублікував у своєму Twitter документ про узгодження акції.

Він додав, що мерія на нараді "влаштувала істерику, вимагаючи провести мітинг без екранів і звукової апаратури". "Нам плювати, природно, на будь-які незаконні вимоги такого типу; мітинг проведемо так, як належить, відповідно до закону", - підкреслив Волков.

Раніше голова столичного департаменту регіональної безпеки Володимир Черніков повідомив, що влада Москви погодила акцію проти корупції 12 червня на проспекті Сахарова.

Засновник ФБК Олексій Навальний у травні подав заявку на проведення акції проти корупції в Москві на Тверській вулиці. Влада міста запропонувала перенести захід на проспект Сахарова або на південний схід міста. Навальний назвав "хамством" пропозицію влади перенести мітинг на проспект Сахарова. Він заявив, що організатори акції не можуть погодитися на цю пропозицію мерії. Нагадаємо, 26 березня в Москві і низці міст РФ пройшли антикорупційні мітинги. Приводом стало розслідування Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального, який опублікував матеріали про "корупційну імперію" прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва під назвою "Він вам не Дімон" . У фонді стверджують, що Медведєв і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими керують друзі, однокурсники і довірені особи голови уряду.

Учасники мітингів вимагали реакції російської влади на розслідування Навального. Попри це, на федеральних телеканалах і в державних ЗМІ РФ протести особливо не висвітлювали, а по всіх містах пройшли

масові затримання учасників акцій. Затримали і самого Навального.

Раніше повідомляли, що президент Росії Володимир 

Путін порівняв антикорупційні мітинги в РФ з Євромайданом і "арабською весною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram