ГоловнаСвіт

Трамп пов'язав бойкот Катару зі своїм візитом на Близький Схід

Тиск на Катар може стати "початком кінця жахів тероризму".

Трамп пов'язав бойкот Катару зі своїм візитом на Близький Схід
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп безпосередньо пов'язав рішення декількох арабських держав розірвати дипломатичні відносини з Катаром зі своїм недавнім візитом на Близький Схід, повідомляє Бі-бі-сі.

Тиск, який інші країни чинять на Катар, на думку Трампа, може стати "початком кінця жахів тероризму".

"Приємно бачити, що візит до Саудівської Аравії і зустріч із королем і представниками ще 50 держав уже дає свої плоди. Вони заявили, що займуть тверду позицію щодо фінансування екстремізму, і всі вказували на Катар. Можливо, це стане початком кінця жахів тероризму", - написав Трамп у своєму Твіттері.

Наприкінці травня Трамп вирушив у свою першу закордонну поїздку як президент. Він відвідав Саудівську Аравію, Ізраїль і Палестину і взяв участь в арабо-ісламо-американському саміті, що зібрав понад 50 лідерів країн ісламського світу.

Виступаючи на саміті, Трамп закликав лідерів Близького Сходу об'єднатися проти тероризму і взяти на себе лідерство в боротьбі з радикалізацією.

При цьому він розкритикував Іран, звинувативши його в дестабілізації регіону, а також фінансовій і військовій підтримці терористів у Сирії і Ємені.

Напередодні Саудівська Аравія, Єгипет, Бахрейн і Об'єднані Арабські Емірати перервали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши його в дестабілізації регіону. Згідно з повідомленням телеканалу "Аль-Арабія", відносини з Катаром розірвав також Ємен, лівійська влада, під контролем яких перебуває схід країни, Мальдіви. Дипвідносини з Катаром розірвала також Мавританія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram