ГоловнаСвіт

Росія відмовляється фінансувати Раду Європи

У самій РЄ наразі не отримували інформації про можливе обмеження фінансування.

Росія відмовляється фінансувати Раду Європи

Росія відмовляється перерахувати до бюджету Ради Європи близько третини свого щорічного внеску. Про це у вівторок, 6 червня, заявив голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін, передає DW.

"Заблокували перерахування. Протягом року фінансування йде в кілька етапів, і третина, що залишилася на кінець року не перераховується і все. Це майже 11 млн євро", - сказав спікер нижньої палати російського парламенту в інтерв'ю російським журналістам.

Про плани обмежити внесок РФ у бюджет Ради Європи російське керівництво повідомляло раніше. Росію вважають одним з п'яти головних платників внесків до бюджету Ради Європи, її щорічний внесок складає близько 30 млн євро.

Втім у самій Раді Європи наразі не отримували інформації про можливе обмеження фінансування. Про це заявив прес-секретар організації Даніель Гельтген інформагентству dpa. "Ми не можемо підтвердити, що російська влада поінформувала Раду Європи", - заявив він.

Через анексію Криму Росією і підтримку Москвою бойовиків на Донбасі РФ позбавили права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). У російських парламентаріїв збереглося лише право бути присутніми та виступати на засіданнях асамблеї, а також працювати в комітетах.

Після цього РФ на знак протесту відмовилася від участі в сесіях ПАРЄ. У січні глава ПАРЄ Педро Аграмунт заявив, що не розраховує на участь російської делегації в роботі асамблеї в 2017 р. без змін регламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram