ГоловнаСвіт

Розслідування втручання РФ у внутрішні справи Македонії російські дипломати назвали замовним

Посольство Росії в Македонії відповіло на звинувачення OCCRP.

Розслідування втручання РФ у внутрішні справи Македонії російські дипломати назвали замовним
Фото: EPA/UPG

Диппредставництво Росії в Македонії прокоментувало звинувачення Центру з дослідження оргзлочинності та корупції (OCCRP) у втручанні у внутрішні справи республіки.

Про це повідомляють РИА Новости.

Раніше OCCRP опублікував статтю, в якій стверджує, що російські спецслужби намагаються блокувати вступ Македонії до НАТО, поширюючи інформацію та дезінформацію" в російських інтересах. Такі висновки організація зробила, ґрунтуючись на документах, частину з яких вона називає звітом співробітника македонської контррозвідки.

"Твердження спонсорованого американськими держфондами і Джорджем Соросом OCCRP про начебто втручання Росії у внутрішні справи Республіки Македонії відрізняються кричущим професійним невіглаством, безмежною фантазією, але чітко укладаються в русло роздмухуваної Заходом антиросійської істерії", - заявили агентству в посольстві.

Дипмісія зазначає, що "нинішня хвиля дезінформації про політику Росії щодо цієї країни" була запущена публікаціями в лондонській Sunday Times наприкінці квітня - початку травня цього року. Такі статті російські дипломати назвали замовними. Їхня мета - "підірвати позитивний імідж Росії в Македонії і на Балканах, ускладнити наші дружні і взаємовигідні відносини з країнами регіону", - підкреслили в посольстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram