ГоловнаСвіт

Сили Асада продовжують атакувати опозицію на півночі Сирії

Катарським громадянам наказали покинути сусідні країни впродовж 14 днів.

Сили Асада продовжують атакувати опозицію на півночі Сирії
Сирийская армия

Сили режиму президента Сирії Башара Асада продовжують атакувати позиції збройної опозиції в районах Туркмандаги і Джебель Акрад сирійської провінції Лазкіє.

Про це повідомляє агентство Anadolu. 

За даними агентства, сирійські урядові війська продовжують завдавати ракетних і мінометних ударів по районах і селах, які перебувають під контролем опозиції, що призводить до жертв і руйнувань.

Як повідомив агентство голова представництва сирійської туркманської ради в Хатаї Усама Солак, до початку місяця Рамазан атаки режиму на Лазкіє практично зійшли нанівець і посилилися з першим іфтаром (вечірній прийом їжі під час місяця Рамазан), коли люди більш уразливі.

"Сили режиму Асада здійснюють атаки з початком іфтара. Можна сказати, що жителі Туркмандаги і Джебель Акрада починають свій іфтар під звуки бомбардування", - сказав Солак.

Відзначають, що більшість будинків у регіоні зруйновано, і сили режиму бомбардують усі основні дороги. У перші дні Рамазана тільки в околицях Лазкіє загинули троє і поранення отримали щонайменше 20 осіб, сказав голова представництва.

За його словами, після кожної атаки в регіоні виникають пожежі.

"Ці атаки, до яких вдаються під час іфтара і сухура (прийом їжі до поста), вкотре доводять, що режим Асада чужий релігії і отримує задоволення від убивств. Раніше в результаті бомбардування під час святкового намазу загинули десятки людей. У Сирії атаки на мечеті під час п'ятничної молитви, лікарні та ринки стали звичайною справою", - зазначив Солак.

Нагадаємо, з 2 червня в Сирії триває битва за Ракку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram