ГоловнаСвіт

Мер Лондона хоче скасувати візит Трампа у Британію через критичний твіт

Трамп спотворив слова лондонського мера.

Мер Лондона хоче скасувати візит Трампа у Британію через критичний твіт
Садик Хан

Мер Лондона Садік Хан запропонував скасувати офіційний візит президента США Дональда Трампа після того, як американський лідер у своєму Twitter несправедливо розкритикував реакцію Хана на теракт на Лондонському мосту.

Про це повідомляє The Daily Caller.

"Я не вважаю, що ми повинні розстеляти червону доріжку для президента США за обставин, коли його політика суперечить всьому, за що ми виступаємо", - заявив Хан в інтерв'ю британському телебаченню.

"Коли у вас є особливі відносини, це не відрізняється від того, коли ви маєте близького друга. Ти підтримуєш його в часи неприємностей, але ти вказуєш йому, коли він не має рації. Є безліч речей, щодо яких Дональд Трамп не має рації", - підкреслив міський голова.

Після теракту на Лондонському мосту 3 червня Трамп некоректно процитував Хана у своєму твіті, маючи на увазі, що мер Лондона применшує небезпеку ситуації. "Щонайменше 7 мертві і 48 поранені в терористичній атаці, а мер Лондона каже, що "немає причин хвилюватися".

При цьому насправді Хан сказав лондонцям не хвилюватися через посилену присутність поліції у прийдешні дні.

Нагадаємо, що в лютому Хан закликав скасувати візит Трампа до Британії у відповідь на заборону в'їзду для громадян із семи переважно мусульманських країн, яку мер Лондона назвав "жорстокою і ганебною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram