ГоловнаСвіт

Великобританія не буде переносити парламентські вибори через теракти

Останні напади не пов'язані між собою, хіба що ідеологічно.

Великобританія не буде переносити парламентські вибори через теракти
Фото: EPA/UPG

Британська прем'єрка Тереза Мей заявила, що парламентські вибори відбудуться, як і планувалося, 8 червня, незважаючи на теракт у Лондоні.

Про це вона сказала після засідання урядового комітету з надзвичайних ситуацій "Кобра", пише BBC.

Тереза Мей заявила, що останні напади в Британії не пов'язані між собою, хіба що ідеологічно. "У цих нападів є одна спільна риса - зловісна ідеологія, яка є спотворенням ісламу і спотворенням правди".

Перемогти таку ідеологію лише військовою силою неможливо, вважає вона. Мей пропонує захищати плюралістичні цінності Британії, які вище від будь-яких ідей, пропонованих "пропагандистами ненависті".

Водночас Мей заявила, що потрібно ввести нові правила регулювання кіберпростору, щоб не дати там сховатися послідовникам радикальних ідеологій. Антитерористична стратегія повинна йти в ногу з останніми подіями, додала вона.

Також прем'єр Британії пропонує забути про думки, що у світі є безпечні місця.

Нагадаємо, пізно ввечері в суботу три людини на фургоні на великій швидкості різко виїхали на тротуар на Лондонському мосту, збивши декількох перехожих. Потім вони доїхали до ринку Боро неподалік, вийшли з автомобіля і, озброївшись мисливськими ножами, почали нападати на інших людей.

До ранку неділі шеф відділу боротьби з тероризмом столичної поліції Марк Роулі заявив журналістам про ліквідацію всіх терористів.

Це третій теракт у Британії за три місяці.

22 березня шість осіб, зокрема нападник, загинули і щонайменше 50 осіб були поранені в результаті нападу біля будівлі парламенту. Нападник Халід Масуд спочатку на автомобілі врізався в перехожих на Вестмінстерському мосту, після чого вийшов із машини і з ножем побіг до парламенту, де був застрелений поліцейськими.

22 травня 22 людини загинули і 116 були поранені в результаті вибуху, влаштованого смертником на "Манчестер-Арені". Нападник - 22-річний Салман Абеді - підірвав саморобну бомбу у фойє концертного залу, коли глядачі розходилися після виступу американської поп-співачки Аріани Гранде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram