ГоловнаСвіт

У Росії силовики обшукали квартиру журналістки "Новой газеты", пояснивши це кішкою, яка там шуміла

Олена Костюченко пов'язує подію зі своєю професійною діяльністю.

У Росії силовики обшукали квартиру журналістки "Новой газеты", пояснивши це кішкою, яка там шуміла
Архивное фото
Фото: spbdnevnik.ru

У п'ятницю, 2 червня, московська поліція обшукала квартиру журналістки "Новой газеты" Олени Костюченко в зв'язку з підозрою про те, що там переховується злочинець.

Про це повідомила у Фейсбуці адвокат Світлана Сидоркіна.

За її словами, силовики пояснили необхідність проникнення у квартиру журналістки кішкою, яка нібито там шуміла.

"У всьому винна кішка. Ця красуня ввела в оману співробітників поліції сьогодні, в квартирі Олени Костюченко. На знак протесту, що залишилася в квартирі одна, стрибала, розкидала речі, тим самим створюючи шум, що і викликало підозру. Співробітники поліції припустили, що в квартирі хтось ховається, але знайшли тільки кішку і розкидані речі. В під'їзді сталася крадіжка, оскільки з під'їзду ніхто не виходив, перевіряли всі квартири в під'їзді", - написала вона.

Сама Костюченко розповіла в інтерв'ю The Insider, що не вірить в цю версію і пов'язує дії поліції зі своєю професійною діяльністю.

"Історія з кішкою нічого не пояснює, тому що якщо у квартирі стрибає кішка, це не означає, що треба викликати МНС і відкрити двері. Це навіть складно пояснити злочинцем, який нібито ховається в моїй квартирі, тому що поліцейські говорили, що мова йде про крадіжку, а відчинити двері без присутності господаря можна тільки в разі якихось тяжких злочинів, на зразок вбивства, не крадіжки", - сказала Костюченко.

Вона також зазначила, що у неї є дві версії того, що відбувається.

"Одна з них - реновація. Мій будинок потрапив у програму реновації і управа дуже наполегливо намагається домогтися, щоб наш будинок був знесений... Друга версія - це може бути пов'язано з моєю роботою, але тут мені вже важко назвати конкретні причини. Звичайно, можна повірити і в кішку", - додала журналістка.

Нагадаємо, співробітниця "Новой Газеты" Костюченко пише про переслідування ЛГБТ-спільноти в Чечні. У вересні 2016 року на неї кілька разів нападали в Беслані, куди вона приїхала висвітлювати акцію пам'яті жертв теракту 2004 року. За словами Костюченко, поліцейські бачили, що її б'ють, але не втручалися.

У квітні "Новая газета" заявила про погрози журналістам після публікації статті про масові затримання і катування геїв у Чечні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram