ГоловнаСвіт

Путін заявив, що американські хакери могли "перевести стрілку" на Росію

На думку президента РФ, за атакою під час виборів в США могли стояти і місцеві хакери.

Путін заявив, що американські хакери могли "перевести стрілку" на Росію
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін не виключив, що за спробами втручання у вибори президента США в 2016 році могли стояти американські хакери.

Про це він заявив в інтерв'ю американському каналу NBC, передає російська служба Бі-бі-сі.

"Ну, хакери можуть бути де завгодно. Вони можуть в Росії, в Азії, Америці, Латинській Америці. Це можуть бути хакери, до речі сказати, в Сполучених Штатах, які дуже вправно і професійно перевели, як у нас кажуть, стрілку на Росію", - сказав Путін.

"Під час політичної боротьби їм було, з якихось міркувань, зручно випустити цю інформацію. Вони її випустили, пославшись на Росію... Ви собі такого уявити не можете? Я можу", - додав російський президент.

Днем раніше Путін заявив, що РФ на державному рівні не займається хакерськими атаками, а намагається з ними боротися. Водночас він не виключив, що хакери можуть "з патріотичних міркувань вносити свою лепту в боротьбу з тими, хто погано висловлюється про Росію".

Нагадаємо, наприкінці грудня 2016 року США випустили доповідь про хакерські атаки під час американської президентської кампанії. У доповіді вказано дві російські хакерські групи - APT28 і APT29. Остання також відома як Cozy Bear.

Міністерство внутрішньої безпеки США та Федеральне бюро розслідувань також підтвердили причетність хакерських угруповань Fancy Bear і Cozy Bear до російських спецслужб.США ввели проти Росії санкції - обмеження торкнулися кількох фізичних осіб, а також ГРУ і ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram