ГоловнаСвіт

Новим прем'єром Ірландії стане відкритий гей з індійським корінням

38-річний Лео Варадкар також стане наймолодшим прем'єром у історії країни.

Новим прем'єром Ірландії стане відкритий гей з індійським корінням
Фото: irelandru.com

Лео Варадкар обраний лідером найбільшої партії Ірландії "Фіне Гел" і незабаром стане першим прем'єр-міністром країни, який відкрито оголосив про свою гомосексуальність.

38-річний політик також стане наймолодшим прем'єром у історії Ірландії і першим главою держави, який має індійське походження, передає ВВС.

Батько нового партійного лідера переїхав з Індії до Ірландії в 1970-х роках, коли ця країна вважалася однією з найконсервативніших у Європі.

Варадкар оголосив про свою сексуальну орієнтацію у 2015 році, коли в країні проходив референдум щодо легалізації одностатевих шлюбів.

"Якщо хтось мого віку, моєї змішаної крові і всіх тих рис, які складають мій характер, потенційно зможе стати лідером країни, то думаю, що це буде посланням до кожного народженого сьогодні дитині про те, що в Ірландії немає посади, на яку він не зможе претендувати", - сказав Варадкар раніше на цьому тижні радіостанції Newstalk.

Ірландія тривалий час вважалася однією з найбільш негативно налаштованих до ЛГБТ-спільноти країн Європи - до 1993 року гомосексуальність в країні була поза законом.

Нагадаємо, в травні 2016 р. мером Лондона вперше став мусульманин, син іммігрантів з Пакистану Садок Ган.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram