ГоловнаСвіт

Китай і ЄС пообіцяли зберігати єдність у боротьбі з глобальним потеплінням

У ЄС розчаровані рішенням США вийти з глобальної кліматичної угоди.

Китай і ЄС пообіцяли зберігати єдність у боротьбі з глобальним потеплінням
Химический заводы в Китае
Фото: EPA/UPG

Китай і Євросоюз пообіцяли зберігати єдність у боротьбі з глобальним потеплінням наступного дня після того, як президент Дональд Трамп заявив про вихід США з Паризької кліматичної угоди.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Прем'єр-міністр КНР Лінь Цюань і можновладні чиновники ЄС узгодили спільну заяву, яку підтримали всі 28 держав-членів Євросоюзу, заявивши про прихильність ЄС і Китаю до повної імплементації Паризької кліматичної угоди.

Спільна заява КНР і ЄС свідчить, що сторони зобов'язуються скорочувати використання викопного палива, розвивати "зелені" технології і збирати $100 млрд на рік до 2020 року, щоб допомогти бідним країнам скоротити викиди.

Низка європейських країн висловила своє розчарування "кліматичним" рішенням Трампа. Як заявив єврокомісар з питань клімату та енергетики Мігель Аріас Каньєте, кліматичну угоду, підписану більш ніж 190 країнами, не можна переглянути, як сказав Трамп напередодні.

Тим часом президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер глибоко розчарований рішенням Трампа вийти з Паризької кліматичної угоди. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter."Глибоко розчарований рішенням США, незважаючи на наші зусилля на G7. Супроти того, що ми відстоюємо, незважаючи на те, чого очікує світ", - зазначив Юнкер.

Він також додав, що, незважаючи на рішення США, прихильність до угоди залишається непохитною. "Наша прихильність до Паризької угоди непохитна. Ми будемо продовжувати вести боротьбу зі зміною клімату", - написав Юнкер.

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив про вихід США з глобальної кліматичної угоди, спрямованої на зменшення парникових викидів і забруднення атмосфери. Він пояснив це тим, що вона невигідна для США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram