ГоловнаСвіт

Wikileaks опублікував нові документи про кібершпигунство ЦРУ

Розкрито інформацію про чергову незаконну комп'ютерну програму розвідуправління США.

Wikileaks опублікував нові документи про кібершпигунство ЦРУ
ЦРУ
Фото: telegraph.co.uk

Проект Wikileaks опублікував нову порцію документів, що стосується проекту ЦРУ "Пандемія", в рамках якого було допущено зараження пристроїв користувачів при передачі файлу "на льоту" без зміни файлу на сервері користувача.

Про це повідомляють у прес-релізі Wikileaks

Проект "Пандемія" розрахований на користувачів пристроїв з операційною системою Microsoft Windows, що передають дані по локальній мережі іншим віддаленим користувачам. Проект має на меті замінити код файлу під час його передачі, "на льоту", програма заражає файл троянським вірусом. При цьому вихідний файл на сервері залишається незмінним.

Таким чином можна замінити до 20 програм із максимальним розміром файлу до 800 МБ. Виходить, що один комп'ютер поширює вірус іншим. Чи можуть пристрої, які отримали файл, ставати розповсюджувачами вірусу, Wikileaks не уточнює.

Раніше організація вже публікувала витоки про факт кібершпигунства ЦРУ. Наприклад, Wikileaks розповідало про проект "Афіна", який може зламати операційну систему Windows.

Найбільший витік файлів ЦРУ було оприлюднено організацією 8 березня. Проект називався Vault 7, до нього входила програма Year Zero, здатна зламувати смартфони на базі Apple iPhone, Android і Microsoft Windows і телевізори Samsung. Також ішлося про те, що ЦРУ може обійти шифрування та отримати повідомлення з захищених месенджерів WhatsApp і Telegram.

Wikileaks тоді вказувало, що відомство втратило контроль над частиною свого кіберарсеналу: шкідливими програмами, вірусами і троянами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram