ГоловнаСвіт

Білий дім попросив Верховний суд США розблокувати міграційний указ

Дональд Трамп налаштований усе ж заборонити в'їзд громадянам шести мусульманських країн.

Білий дім попросив Верховний суд США розблокувати міграційний указ
Фото: wall.alphacoders.com

Адміністрація президента США Дональда Трампа звернулася до Верховного суду США з вимогою відновити дію заборони на в'їзд у країну громадян шести мусульманських держав.

У Білому домі просять переглянути рішення Четвертого окружного апеляційного суду США, який відмовився відновити дію указу Трампа, повідомляє Бі-бі-сі. Також Білий дім попросив суд скасувати ще один вердикт, який виніс Федеральний суд штату Гаваї. 30 березня він безстроково продовжив рішення блокувати указ Трампа.

Дональд Трамп підписав дві версії указу про посилення міграційних правил. Перший, підписаний у січні, забороняв в'їзд у США іммігрантів з країн Африки та Близького Сходу. Він також припиняв на 120 днів програму прийомів біженців. Федеральний суд у Брукліні призупинив дію цього документа.

Після цього Трамп у березні підписав нову редакцію указу: на 90 днів заборонявся в'їзд у США жителям Ірану, Сирії, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену. Виняток було зроблено для осіб, які вже отримали візу або дозвіл на проживання. Положення про прийом біженців залишилося без змін. Але цей закон заблокував суд Гаваї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram