ГоловнаСвіт

США вийшли з Паризької кліматичної угоди

Трамп анонсував переговори про укладення нової угоди.

Президент США Дональд Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди про протидію глобальному потеплінню.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Водночас він заявив, що США почнуть переговори про укладення нової угоди.

"Подивимося, чи зможемо ми досягти домовленості, яка буде справедливою", - сказав Трамп 1 червня.

Кліматичну угоду було підписано в Парижі 22 квітня 2015 року десятками держав, які є основними забруднювачами атмосфери парниковими газами.

Трамп, який раніше обіцяв вивести США з договору, відмовився підтвердити прихильність до угоди на саміті G7 в Італії в минулі вихідні. У заключній декларації саміту "Великої сімки" найбільш економічно розвинених країн усі, крім США, відзначили важливість втілення в життя кліматичної угоди - зобов'язань, взятих на себе в Парижі.

Керівники десятка великих корпорацій, зокрема ExxonMobil, Apple, Dow Chemical, Unilever і Tesla, звернулися із закликом до влади США не виходити з договору. Тоді як деякі керівники вугільних і енергетичних компаній дотримуються протилежної думки.

Нагадаємо, в березні Трамп підписав указ, який скасовує низку розпоряджень Барака Обами в сфері боротьби з кліматичними змінами. Йдеться про анулювання мораторію на розробку нових родовищ вугілля, а також перегляд плану "Чиста енергія", який передбачає зниження обсягів виробництва електроенергії з вугілля.

Будучи кандидатом в президенти США, Трамп неодноразово критикував Паризьку угоду з клімату і обіцяв її скасувати в разі своєї перемоги. Через кілька годин після вступу на посаду з сайту Білого дому зник розділ про зміну клімату. Американський президент також називав теорію про зміну клімату "аферою", яка, на його думку, була розроблена китайцями для знищення американської промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram