ГоловнаСвіт

Росія вирішила вислати п'ятьох молдовських дипломатів

МЗС РФ сподівається, що в Кишиневі "усвідомлюють контрпродуктивність своїх недружніх дій".

Росія вирішила вислати п'ятьох молдовських дипломатів

П'ятьох співробітників посольства Молдови в Росії вишлють із країни у відповідь на висилку російських дипломатів із Кишинева.

Про це повідомило МЗС РФ.

У повідомленні російського відомства йдеться, що в середу, 31 травня, радника-посланця посольства Молдови в Росії запросили в МЗС РФ і йому була вручена відповідна нота. Молдовські дипломати повинні покинути Росію в триденний термін.

При цьому в МЗС РФ зазначили, що російська сторона висловила надію на те, що в Кишиневі "усвідомлюють контрпродуктивність своїх недружніх дій" і "деструктивний характер початого <...> кроку, що йде врозріз із принципами партнерства і взаємної довіри".

29 травня Молдова визнала персонами нон-ґрата п'ятьох російських дипломатів. Кого саме вислали, не повідомляли, проте "Интерфакс" уточнював, що серед тих, хто покинув країну, - помічник військового аташе посольства РФ в Молдові Олександр Грудін. У березні цього року спецслужби Молдови звинуватили його у вербуванні й отриманні секретної інформації від екс-депутата молдовського парламенту Юрія Болбочану. Представник МЗС Росії Марія Захарова назвала ситуацію з висилкою дипломатів із Молдавії "парадоксальною, але показовою".

На початку березня уряд Молдови вирішив відкликати посла країни в Росії Дмитра Брагіша. Як писав "Коммерсант", відкликання могло бути пов'язане з протистоянням президента Ігоря Додона з урядом у Кишиневі.

Нагадаємо, що 26 травня МЗС Естонії оголосило про висилку двох російських дипломатів, - генконсулові РФ у Нарві Дмитру Казьоннову і консулові Андрію Сургаєву вручили ноту з вимогою покинути Естонію. Перший заступник міністра закордонних справ РФ Володимир Тітов назвав висилку "провокаційним актом" і підкреслював, що вона не залишиться без відповіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram