ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фонд Навального відмовився видаляти публікації про мільярдера Усманова

Навальний має намір оскаржити рішення суду.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального відмовився видаляти з усіх своїх блогів і соціальних мереж публікації, в яких згадується мільярдер Алішер Усманов.

Про це у своєму Twitter повідомив співробітник ФБК Георгій Албуров.

Рішення про те, що Олексій Навальний повинен видалити з усіх своїх блогів і соцмереж публікації, в яких згадується Усманов, ухвалив Люблінський суд Москви. Він задовольнив позов Усманова про захист честі і гідності. Згідно з рішенням суду, Навальний повинен опублікувати спростування протягом 10 днів з моменту набуття вироком чинності.

Йдеться, зокрема, про фрагмент фільму ФБК "Він вам не Дімон". Там сказано, що Усманов "подарував" фонду, який очолює однокурсник прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, ділянку землі в селі Знаменське вартістю близько 5 млрд рублів.

Навальний написав у своєму Twitter, що не збирається видаляти розслідування. "Так, звісно. Біжу і падаю. Це виключається повністю", - написав він.

"Интерфаксу" Навальний заявив, що рішення суду буде оскаржено. Він додав, що, незважаючи на рішення будь-апеляційної інстанції, спростовувати інформацію політик не збирається.

У середині квітня Усманов подав до суду на Навального. Він вимагав від політика спростувати факти про нього, викладені в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією "Він вам не Дімон". Також він зажадав видалити звинувачення в несплаті податків і твердження про кримінальне минуле мільярдера - загалом 12 публікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram