ГоловнаСвіт

Партія Мей може втратити більшість у парламенті Британії, - дослідження

Опозиційна Лейбористська партія може отримати близько 30 місць.

Партія Мей може втратити більшість у парламенті Британії, - дослідження
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Британська Консервативна партія, яку очолює прем'єр-міністр Тереза Мей, може недобрати місця для отримання більшості в парламенті під час загальнонаціональних виборів у червні.

Про це свідчать дані дослідження YouGov, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на The Times.

Зазначають, що, на відміну від низки опитувань громадської думки, які демонстрували, що консерватори зможуть збільшити свою більшість, нове дослідження YouGov показало, що вони можуть втратити 20 із нинішніх 330 місць, а опозиційна Лейбористська партія може отримати близько 30 місць.

Тож, згідно з результатами цього дослідження, партії Мей може не вистачити 16 з необхідних 326 місць для отримання більшості і формування уряду без підтримки інших партій.

Як зазначає видання, раніше низка досліджень, проведених протягом останніх тижнів, демонстрували скорочення розриву між консерваторами і лейбористами.

Нагадаємо, 18 квітня Мей оголосила дострокові парламентські вибори. Пропозиція прем'єра отримала підтримку парламенту, раніше заплановану дату виборів зсунули з 2020 року на червень цього року. Вибори в Британії пройдуть 8 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram