ГоловнаСвіт

США почали постачати зброю сирійським курдам

Про реакцію Туреччини поки що не повідомляють.

США почали постачати зброю сирійським курдам
Архив
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки почали постачати зброю курдським бійцям у Сирії, які воюють проти екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ми взялися до передачі стрілецької зброї і транспортних засобів для курдських елементів сирійських демократичних сил", - заявив представник Пентагону Адріан Ранкин-Гелловей.

Реакції Туреччини, яка раніше критикувала наміри США надавати озброєння курдам, на реалізацію рішення поки що не було.

Член НАТО Туреччина раніше заявляла, що рішення США про озброєння курдських бійців, які воюють проти екстремістського угруповання "Ісламська держава" в Сирії, є "неприйнятним", застерігаючи, що така політика "невигідна нікому".

Нагадаємо, 9 травня адміністрація Трампа вирішила надати сирійським курдам із загонів YPG стрілецьку зброю, кулемети, броньовані автомобілі, боєприпаси й інше військове обладнання. У Пентагоні пояснили це рішення тим, що ВНС - єдина наземна сила в Сирії, яка здатна звільнити місто Ракка від бойовиків ІДІЛ.

Туреччина розкритикувала рішення американської адміністрації, заявивши, що "всяка зброя, яку постачають цим терористам, є прямою загрозою для Туреччини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram