ГоловнаСвіт

У РФ запропонували зобов'язати військових звітувати за публікації в соцмережах

Це стосується контрактників, в тому числі й іноземців.

У РФ запропонували зобов'язати військових звітувати за публікації в соцмережах
Фото: Misanec.ru

Міністерство оборони Російської Федерації пропонує зобов'язати військовослужбовців звітувати за публікації в соцмережах.

Повідомлення про проект поправок у законодавство розміщено на порталі проектів нормативних правових актів, повідомляє Крим.Реалії.

"Проект розроблено з метою реалізації основних принципів побудови та функціонування системи державної служби Росії", - йдеться в повідомленні.

У короткому описі проекту документа повідомляється про "поширення на військовослужбовців обов'язку, аналогічного тому, що визначено для державних цивільних службовців, а саме подавати відомості про розміщення в інтернеті своїх персональних даних, а також інших відомостей, зроблених ними, загальнодоступними".

Згідно з порталом, йдеться про органи військового управління, з'єднання, військові частини, організації Збройних сил Росії, органи і підрозділи російської військової поліції і військові комісаріати.

За інформацією РБК, у військовому відомстві розповіли, що військовослужбовцям взагалі рекомендовано не заводити акаунтів у соцмережах. Крім того, не можна вказувати найменувань військових частин, дислокацію і фотографуватися - особливо на тлі секретних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram