ГоловнаСвіт

У Держдумі запропонували створити раду блогерів

Російські законодавці вважають, що створення ради блогерів допоможе депутатам ефективніше спілкуватися з інтернет-аудиторією.

У Держдумі запропонували створити раду блогерів
Госдума
Фото: EPA/UPG

Депутат Держдуми Віталій Власов запропонував створити раду популярних блогерів при комітеті з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку.

Відповідну пропозицію він направив у комітет, повідомляє RT.

Власов вважає, що створення ради блогерів допоможе депутатам ефективніше спілкуватися з інтернет-аудиторією. Заступник голови комітету Андрій Свинцов у коментарі РБК ідею підтримав. "Молодь не дивиться телевізор, не передплачує газети, а спілкується на рівні лайків, дізлайков у соціальних мережах, тому для просування ідей у молодіжному середовищі створення такої ради в Держдумі було б корисним", - пояснив Свинцов.

Пізніше стало відомо, що створення ради блогерів при думському комітеті його голова Леонід Левін вважає зайвим, пише "Интерфакс". Левін наголосив, що будь-який відеоблогер може взяти участь у роботі комітету при дотриманні регламенту. Крім цього, блогери входять і до експертної ради при комітеті, в якому понад 100 осіб. "[Зараз] будь-який блогер, навіть якщо він не є членом експертної ради, може звертатися в комітет безпосередньо й озвучити свою позицію з того чи іншого законопроекту. Цю думку буде враховано в роботі", - зазначив Левін.

За створення ради блогерів у Держдумі також виступив Олександр Балковський, батько відеоблогера Саші Спілберг, яка недавно виступала перед депутатами. "Але депутатам може не сподобатися реакція, тому що блогери будуть говорити те, що думають", - заявив Балковський RT. Однак він додав, що "відпустив би" свою доньку брати участь у такій раді.

Саша Спілберг виступила в Держдумі 22 травня. У своєму виступі вона закликала депутатів "бути прозорими", а також повідомила, що ніколи раніше не стикалася з "молодіжною політикою". "Я ніколи не відчувала її на собі до сьогодні. І від своїх колег і передплатників подібного терміна я теж ніколи не чула. Отже, ми просто не знали про існування одне одного. Тепер знаємо. І моя місія - допомогти налагодити діалог між державою і співтовариством, до якого я належу", - заявила відеоблогер.

Як повідомляли раніше в травні, в Росії блогер, який ловив покемонів у храмі, отримав умовне покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram