ГоловнаСвіт

Макрон і Путін домовилися відстежувати ситуацію з геями в Чечні

Президент РФ заявив, що "кілька разів вживав заходи щодо ЛГБТ в Чечні".

Макрон і Путін домовилися відстежувати ситуацію з геями в Чечні
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що домовився з Володимиром Путіним разом відстежувати ситуацію з геями в Чечні.

Про це він заявив після закінчення зустрічі з президентом РФ у Версалі, передає "Радіо Свобода".

"Ми говорили про ЛГБТ в Чечні, а також про НКО в Росії. Я дуже чітко сказав президенту Путіну, чого очікує Франція у цьому питанні, і ми домовилися, що будемо регулярно відслідковувати ситуацію разом",- сказав Макрон.

За його словами, російський президент повідомив йому, що "кілька разів вживав заходи щодо ЛГБТ в Чечні, для того щоб повністю дізнатися всю правду про те, що відбувається, працювати з місцевою владою і врегулювати цю делікатну ситуацію".

"Це відповідає нашим цінностям", - зазначив Макрон.

Переговори лідерів Франції та Росії тривали 2 години 45 хвилин.

Нагадаємо, Путін і Макрон зустрічалися вперше. Серед тем обговорення - двосторонні питання, а також міжнародні проблеми, зокрема - врегулювання конфлікту в Україні та Сирії, ситуація в Лівії та на Корейському півострові, а також відносини Росії з Євросоюзом.

Нагадаємо, про масові затримання і вбивства геїв у Чечні, а також про секретні в'язниці для гомосексуалів на початку квітня повідомила "Новая газета". У Чечні цю інформацію спростували і заявили, що журналістів, які поширюють цю інформацію спіткає "кара Аллаха". На початку травня Путін пообіцяв обговорити тему переслідування гомосексуалів у Чечні з генпрокурором Юрієм Чайкою і главою МВС Володимиром Колокольцевим. До цього Путін зустрічався в Кремлі з Кадировим і обговорював з ним інформацію про переслідування геїв у регіоні.

Згодом постпред США при ООН Ніккі Гейлі і канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагали від влади РФ втрутитися в ситуацію з переслідуванням геїв у Чечні. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей розповіла, що країна готова надати екстрену підтримку геям в республіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram