ГоловнаСвіт

Путін своїм візитом у Париж намагається довести російському електорату свою важливість, - думка

"Макрон сподівається своєю участю активізувати "нормандський формат", але навряд чи займатиме позицію, відмінну від позиції Меркель".

Путін своїм візитом у Париж намагається довести російському електорату свою важливість, - думка
Макрон и Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путин своїм візитом у Париж намагається довести російському електорату свою важливість.

Таку думку висловив, виступаючи на "5 каналі", керівник відділу "Світ" на LB.ua Ігор Соловей.

"Путін хоче показати своєму електорату, що він виїзний, що ось, дивіться, мене приймає ціла Франція", - зазначив експерт.

При цьому Соловей зазначив, що для президента Франції Еммануеля Макрона, зі свого боку, важливо продемонструвати гостинність, але не показувати відкритість і пієтет до російського лідера. "Підтвердження цього - зустріч проходить не в офіційній резиденції президента - Єлисейському палаці, а у Версалі, тому це візит ввічливості, який не має практичного наповнення", - зазначив він.

Також Соловей зазначив, що Путіну навряд чи вдасться порушити питання продовження санкцій проти Росії, але російський лідер - "прихильник міжособистісних стосунків між політиками", тому намагається створити гарне перше враження.

Щодо розв'язання "конфлікту" на сході України, то, на думку експерта, Макрон сподівається своєю участю активізувати "нормандський формат", проте навряд чи "він буде займати позицію, відмінну від позиції Ангели Меркель".

Нагадаємо, що минулого тижня Президент Петро Порошенко провів першу телефонну розмову з новим президентом Франції. Макрон дізнався від нього про поточну ситуацію на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram