ГоловнаСвіт

У Берліні провели обшук у слідчого у справі про грудневий теракт

Перевірки торкнулися також декількох берлінських поліцейських із кримінальної поліції.

У Берліні провели обшук у слідчого у справі про грудневий теракт
Теракт в Берлине
Фото: EPA/UPG

Поліція Берліна провела обшук у квартирі власного колеги, якого підозрюють у маніпулюванні даними під час розслідування грудневого теракту в столиці Німеччини.

Про це повідомляє Spiegel

"У справі терориста Аніса Амрі проведено обшук квартири та робочого місця службовця", - йдеться в повідомленні з посиланням на представника столичної прокуратури.

Перевірки проходять із минулої п'ятниці, 26 травня, і торкнулися не тільки основного підозрюваного, але також ще декількох берлінських поліцейських із кримінальної поліції, які проходять у справі як свідки. Слідчі вилучили та перевіряють мобільні телефони, комп'ютери та носії інформації.

На нестиковки в справі розслідування теракту наприкінці грудня 2016 року вказав представник сенату Берліна з питань внутрішніх справ Андреас Гайзель.

Нагадаємо, увечері 19 грудня 2016 року фура, якою керував тунісець Аніс Амрі, на повній швидкості в'їхала в натовп людей на різдвяному ринку в одному з центральних районів міста. В результаті загинули 12 осіб, 48 були поранені. Терористові вдалося втекти з місця події, згодом його застрелили італійські поліцейські в Мілані під час перевірки документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram