ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ будівельники космодрому "Східний" розпочали страйк через невиплату зарплати

Минулого тижня будівельники написали близько 140 скарг із приводу невиплати зарплат.

У РФ будівельники космодрому "Східний" розпочали страйк через невиплату зарплати
Фото: vostokdrom.ru

Будівельники космодрому "Східний" розпочали страйк через невиплату зарплати.

Про це "Новой газете" розповів один із працівників будівельного управління СУ-701, яке є субпідрядником "Дальспецбуду", що споруджує космодром.

"Зарплату не платять з січня, а на відрядження в СУ-701 - з квітня 2016 року. Спочатку обіцяли заплатити в лютому, потім відкладали на наступний день. А в квітні сказали: не хочете - не працюйте. Розпишіться в порожніх відомостях, тому що треба папери відправити. Ніхто не розписується, звичайно", - сказав співрозмовник видання.

Він додав, що основна частина співробітників звільнилася, а деяким робітникам не продовжили договори. Керівництво компанії пообіцяло виплатити зарплату до 31 травня. На думку працівника, таку обіцянку дали "радше тому, що в нас зараз перебуває якесь начальство, 30 травня вони полетять, а потім знову будуть обіцянки".

Будівельник також зазначив, що минулого тижня співробітники написали близько 140 скарг із приводу невиплати зарплат. Крім того, вони зверталися до суду, але навіть після його рішення гроші їм не виплатили.

Космодром "Східний" почали будувати в 2012 році недалеко від селища Вуглегірськ Амурської області. Під час проведення робіт було порушено десятки кримінальних справ, в основному які стосуються корупції. Будівельники неодноразово скаржилися на затримку і невиплату зарплати.

Нагадаємо, в квітні минулого року Росія з другої спроби запустила ракету з космодрому "Східний". Ракета-носій "Союз-2.1а" вивела на орбіту три супутники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram