ГоловнаСвіт

Дерипаска заперечує спроби отримати імунітет від судового переслідування в США

Російський олігарх звинуватив New York Times у брехні.

Дерипаска заперечує спроби отримати імунітет від судового переслідування в США
Фото: izvestia.ru

Російський мільярдер Олег Дерипаска заперечує, що він просив у США імунітет в обмін на свідчення про втручання РФ у американські вибори.

"Стаття, опублікована в газеті New York Times 27 травня під заголовком "Росіянин домагається імунітету, щоб допомогти в слуханнях Конгресу" (Russian Seeks Immunity to Help Congress Panels), лише в деяких моментах є слушною, а за своєю суттю - хибна і вводить в оману. Єдиною правдою в цій статті є той факт, що я дійсно хочу допомогти демократично обраним комітетам Конгресу США, що діє від імені американського народу, встановити істину", - цитує Дерипаску агентство "Интерфакс".

Він стверджує, що хотів довести Конгресу, що Росія не втручалася у вибори президента США.

"Імунітет ніколи не був умовою надання мною відповідної інформації і документів", - заявив російський олігарх.

New York Times з посиланням на джерела в Конгресі писала, що Дерипаска запросив в обмін на співпрацю з Конгресом повний імунітет від можливого судового переслідування. Конгрес США відмовив йому, аргументуючи це тим, що імунітет може перешкодити федеральному розслідуванню.

Нагадаємо, в березні агентство Associated Press повідомило, що колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт протягом декількох років працював на Олега Дерипаску для просування інтересів Володимира Путіна, за що, за даними агентства, отримував з 2005 по 2009 рік $10 млн на рік.

За даними агентства, Манафорт розробив план, який міг бути дуже вигідним для президента Росії Володимира Путіна, після чого почав співпрацювати з Дерипаскою. Дерипаску агентство, зі свого боку, називало близьким соратником російського лідера.

Манафорт був головою передвиборного штабу Трампа з квітня по серпень 2016 року і змушений був піти у відставку після того, як Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) опублікувало скани чорної бухгалтерії Партії регіонів, з яких випливає, що на ім'я Манафорта виплатили $12,7 млн готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram