ГоловнаСвіт

У США злочинець убив двох чоловіків, які в електричці заступилися за мусульманок

Нападником виявився раніше судимий житель Портленда.

У США злочинець убив двох чоловіків, які в електричці заступилися за мусульманок
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Два пасажири приміської електрички в Портленді, штат Орегон, США, загинули, третій отримав серйозні ножові поранення після того, як вони намагалися зупинити людину, яка вигукувала образи на адресу двох пасажирок-мусульманок.

Про це повідомляє Голос Америки.

Чоловіка, який орудував ножем, узяла під варту поліція. Влада ідентифікувала його - це 35-річний житель Портленда Джеремі Джозеф Крістіан, раніше судимий.

"Поки що занадто рано говорити, був цей випадок насильства актом внутрішнього тероризму чи злочином на ґрунті ненависті", - заявив у суботу керівник відділення ФБР в Орегоні, спеціальний агент Лорен Кеннон.

"Ми зробимо все, що в наших силах, щоб переконатися, що люди всіх рас і релігій у безпеці в нашому місті. У світі так багато ненависті і насильства. Наш нинішній політичний клімат дає багато простору для тих, хто поширює нетерпимість і расизм. Насильницька риторика може вести до злочинних дій. Всі обрані лідери в Америці повинні працювати над тим, щоб змінити наш політичний діалог", - заявив мер Портленда Тед Віллер.

Як повідомляли, чоловік з криком "Аллах акбар" напав з ножем на пасажирів під Мюнхеном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram