ГоловнаСвіт

Дерипаска намагався отримати в США імунітет у обмін на свідчення про втручання РФ у вибори

Конгрес відмовив російському олігархові, на якого працював Манафорт.

Дерипаска намагався отримати в США імунітет у обмін на свідчення про втручання РФ у вибори
Олег Дерипаска
Фото: suchkov.net

Російський мільярдер Олег Дерипаска пропонував свою співпрацю комітетам обох палат американського конгресу, які ведуть розслідування щодо можливого втручання Росії у президентські вибори в США.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на свої джерела в конгресі.

За словами співрозмовників видання, Дерипаска попросив у обмін на співпрацю з конгресом повний імунітет від можливого судового переслідування. Конгрес США відмовив йому, аргументуючи це тим, що імунітет може перешкодити федеральному розслідуванню.

ФБР не планує викликати на допит Дерипаску в рамках розслідування можливого втручання Росії в американські президентські вибори, зазначає видання.

Нагадаємо, в березні агентство Associated Press повідомило, що колишній глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт протягом кількох років працював на Олега Дерипаску для просування інтересів Володимира Путіна, за що, за даними агентства, отримував з 2005 по 2009 рік $10 млн на рік.

За даними агентства, Манафорт розробив план, який міг бути дуже вигідним для президента Росії Володимира Путіна, після чого став співпрацювати з Дерипаскою. Дерипаску агентство зі свого боку називало близьким соратником російського лідера.

Манафорт був головою передвиборчого штабу Трампа з квітня по серпень 2016 року і змушений був піти у відставку після того, як Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) опублікувало скани чорної бухгалтерії Партії регіонів, з яких випливає, що на ім'я Манафорта були виплачені $12,7 млн готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram