ГоловнаСвіт

У США мусульманин подав до суду за піцу зі свининою

Чоловік вимагає 100 млн доларів як компенсацію.

У США мусульманин подав до суду за піцу зі свининою

У США мусульманин подав до суду на піцерію, яка продала йому піцу з ковбасою зі свинини, видавши її за халяльну (таку, що відповідає нормам ісламу), передає ВВС.

Чоловік вимагає виплатити йому 100 млн доларів як компенсацію.

Мохаммад Базз, що живе в місті Дірборн у штаті Мічиган, у своєму позові вказав, що двічі купував в ресторані Little Caesars піцу з пепероні, на якій стояло маркування "халяльний продукт". За словами Базза, він і його дружина зрозуміли, що їдять пепероні зі свинини тільки після того, як вже спробували піцу. Смак свинини дізналася дружина Базз, яка до переходу в іслам була католичкою.

Коли Базз вдруге купив піцу в цьому ж ресторані, то знову виявив у ній свинину. Менеджер ресторану у відповідь на претензію чоловіка заявила, що він сам попросив наклеїти на коробку з піцою стікер "халяльна". Базз таємно записав розмову з менеджером ресторану і вирішив звернутися до суду.

З'їсти свинину - один з найстрашніших гріхів для мусульманина, підкреслив він.

Схожий інцидент стався в 2011 році, коли з'ясувалося, що один з ресторанів McDonald's в Дірборні продавав нехаляльну курку, стверджуючи, що її можуть їсти мусульмани. Тоді суд стягнув з мережі 700 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram