ГоловнаСвіт

Меркель і Трамп на полях саміту G7 обговорили тему України

"У нас розвивається хороша співпраця", - заявила німецький канцлер.

Меркель і Трамп на полях саміту G7 обговорили тему України
Архив
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель провела на полях саміту Великої Сімки в Італії двосторонню зустріч з президентом США Дональдом Трампом, під час якої торкнулася і питання України.

Про це глава німецького уряду повідомила журналістам після завершення першого дня саміту, передає Укрінформ.

"Ми ще раз обговорили тему України, Мінського процесу, а також те, як ми тут можемо спільно добре працювати. Я гадаю, тут у нас розвивається хороша співпраця", - сказала Меркель.

Також, сторони обговорили порядок "Великої двадцятки", в якій Німеччина цього року головує, кліматичну угоду і торгівлю. Меркель зауважила, що хоча її країна і має великий торговий профіцит з США, вона й інвестує туди великі гроші, тому не слід зациклюватися лише на якихось одних цифрах.

Характеризуючи перший день саміту "Великої сімки", Меркель назвала його атмосферу "дуже конструктивною і дуже чесною". Вона наголосила на важливості ухвалення заяви про заходи боротьби з тероризмом, а також на тому, що з питання конфліктів у Сирії та Лівії думки учасників "багато в чому збігалися".

Раніше повідомлялося, що лідери держав "Великої сімки" в п'ятницю, 26 травня, підписали спільну декларацію щодо боротьби з тероризмом і насильницьким екстремізмом.

Саміт країн "Великої сімки" проходить в сицилійському місті Таорміна 26 і 27 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram