ГоловнаСвіт

Єгипет завдав повітряних ударів по Лівії (оновлено)

Вони спрямовані по таборах бойовиків, які атакували християн-коптів.

Єгипет завдав повітряних ударів по Лівії, повідомляє Reuters.

За інформацією військових джерел агентства, вони були спрямовані по таборах, де навчалися бойовики, які атакували християн в Єгипті.

Оновлено. "Єгипет не буде вагатися із завданням ударів по терористичних таборах, де б вони не були розташовані - на території країни або за її межами", - заявив у телезверненні до єгиптянам президент країни Абдель ас-Сісі, повідомляє DW.

Єгипетський лідер також звернувся до президента Сполучених Штатів Америки, зазначивши, що вірить, що Дональд Трамп зможе виконати свою обіцянку зробити боротьбу проти тероризму своїм пріоритетом, інформує AFP.

Абдель ас-Сісі в телезверненні не уточнив, де розташований табір терористів, по якому завдано удару в п'ятницю, проте Associated Press з посиланням на представників міноборони Єгипту повідомила, що удари були завдані по табору на сході Лівії.

Раніше сьогодні в Єгипті бойовики атакували групу християн-коптів, які їхали в монастир на південь від Каїра: 23 людини вбиті, 25 отримали поранення.

У Єгипті з квітня діє режим надзвичайного стану. Єгипетська влада ввела режим НС після квітневих терактів.

9 квітня 27 паломників, які прийшли до церкви Святого Георгія в місті Танта на християнське свято Входу Господнього в Єрусалим (Вербна неділя), загинули під час першого вибуху. Ще 16 людей загинули під час вибуху в Соборі Святого Марка в Олександрії. Серед загиблих - один поліцейський, який перешкоджав терористові-смертнику зайти до церкви.

Відповідальність за напади взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram