ГоловнаСвіт

Лідери G7 зобов'язалися рішуче боротися проти тероризму

Держави G7 заявили, що інтернет став "потужним інструментом для терористичних цілей".

Лідери G7 зобов'язалися рішуче боротися проти тероризму
Фото: yuzle.com

Лідери держав "Великої сімки" (G7) під час саміту в сицилійському місті Таорміне в п'ятницю, 26 травня, підписали спільну декларацію щодо боротьби з тероризмом і насильницьким екстремізмом. У документі лідери G7, зокрема, зобов'язуються "винести боротьбу проти тероризму на вищий рівень", повідомляє DW.

"Ми єдині в наших зусиллях забезпечити захист і безпеку наших громадян, а також повне збереження їхніх цінностей і способу життя. І ми вдамося до максимально рішучих кроків, щоб знайти, ідентифікувати, усунути і належним чином покарати терористів і тих, хто сприяє їхній діяльності", - йдеться в заяві лідерів G7.

У заяві наголошується, що держави G7 "мають намір боротися проти неправомірного використання терористами інтернету", який, на їхню думку, став "потужним інструментом для терористичних цілей".

У документі інтернет-провайдерів і компанії-власників соціальних мереж закликається "значно посилити їхні зусилля, спрямовані проти терористичного контенту".

"Ми будемо боротися з пропагандою в підтримку тероризму і насильницького екстремізму, проти рекрутування екстремістами в інтернеті, радикалізації та підбурювання до насильства", - відзначають світові лідери.

Також лідери G7 мають намір більш активно боротися з іноземними найманцями ісламістів і розробити механізми їхнього легального повернення на батьківщину. Держави G7 хочуть підвищити співпрацю в обміні інформацією про осіб, які побували на території, контрольованій терористичним угрупованням "Ісламська держава", а також сфокусуватися на тому, щоб відрізати ісламістів від фінансування.

Саміт країн "Великої сімки" проходить у сицилійському місті Таорміна 26 і 27 травня.

У клуб "Велика сімка" входять США, Італія, Німеччина, Франція, Великобританія, Канада і Японія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram