ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Чечні "плювати хотіли" на доповідь про роль спікера парламенту в тортурах геїв

Влада Чечні назвала Human Rights Watch "європейськими підголованими продажними журналістами".

У Чечні "плювати хотіли" на доповідь про роль спікера парламенту в тортурах геїв
Кадыров

Голова чеченського парламенту Магомед Даудов не має наміру обговорювати доповідь правозахисної організації Human Rights Watch про катування геїв у республіці

Про це радіостанцію "Говорит Москва" повідомив голова секретаріату Делімхан Джамалдінов.

"Це не серйозне питання, щоб обговорювати його. ЗМІ пишуть усе, що завгодно, і якщо на все реагувати - плювати ми хотіли на те, що пишуть якісь європейські підкормові продажні журналісти", - сказав Джамалдінов.

Раніше Human Rights Watch опублікувала доповідь, в якій повідомляли, що Даудов особисто був присутній під час знущання над чеченськими геями в "секретних в'язницях" в Аргуні та Грозному. Про це організації розповіли троє постраждалих у результаті переслідування гомосексуалістів у Чечні.

Human Rights Watch називає Даудова ключовою фігурою в організації "зачистки" республіки від геїв.

Раніше про те, що Даудов відвідував "секретну в'язницю" в Аргуні, повідомляла "Новая газета" з посиланням на очевидців. На початку квітня видання опублікувало розслідування про масові затримання геїв у Чечні. Після цієї публікації на адресу редакції "Новой" почали надходити погрози.

Прес-секретар голови Чечні Альва Карімов спростовував цю інформацію. За його словами, неможливо переслідувати тих, "кого просто немає в республіці". Голова Чечні Рамзак Кадиров заявив, що повідомлення ЗМІ про переслідування геїв у Чечні є самопіаром. Він також вважає, що авторам таких матеріалів потрібно вибачитися перед чеченським народом "на колінах".

Про масові затримання і вбивства геїв у Чечні, а також про секретні в'язниці для гомосексуалістів на початку квітня повідомила "Новая газета". У Чечні цю інформацію спростували і заявили, що журналістів, які поширюють ці відомості, спіткає "кара Аллаха". На початку травня Путін пообіцяв обговорити тему переслідування гомосексуалістів у Чечні з генпрокурором Юрієм Чайкою та головою МВС Володимиром Колокольцевим. До цього Путін зустрічався в Кремлі з Кадировим і обговорював із ним інформацію про переслідування геїв у регіоні.

Нагадаємо, раніше в травні Європарламент закликав Чечню припинити переслідування геїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram