ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

США визнали загибель 105 мирних жителів унаслідок ударів у Мосулі

ІДІЛ навмисне заклала вибухівку в будинку, де жила понад сотня мирних жителів, і використовувала його як бойову позицію.

США визнали загибель 105 мирних жителів унаслідок ударів у Мосулі
Удары по Мосулу
Фото: EPA/UPG

Військове розслідування США показало, що в результаті авіаударів коаліції в березні цього року в західному Мосулі (Ірак) стався вибух, який забрав життя 105 мирних громадян.

Про це повідомили на брифінгу в Пентагоні, пише ABC News.

"Під час розслідування встановлено, що ІДІЛ навмисне заклала вибухівку в будинку, де жила понад сотня мирних жителів, і використовувала його як бойову позицію", - сказав американський генерал Метью Іслер.

За словами слідчих, бойовики ІДІЛ навмисне розмістили двох снайперів на даху житлового будинку, який перед тим "начинили" вибухівкою. Ні сили коаліції, ні іракські військові перед ударом не знали, що в будинку все ще є цивільні.

Відзначають, що один із вибухів, викликаний американським авіаударом, призвів до загибелі 101 мирного жителя всередині будівлі та чотирьох - ззовні. Ще 36 цивільних вважаються зниклими безвісти, і є ймовірність, що вони змогли сховатися від авіаудару.

Як повідомляли, 17 березня американський літак скинув бомбу GBU-38 з 192 фунтами вибухівки на дах будинку в Мосулі, щоб ліквідувати двох снайперів. Така кількість вибухівки не могла зруйнувати весь будинок, однак це спричинило детонацію закладеної ісламістами вибухівки.

Нагадаємо, напередодні в результаті авіаудару по Мосулу загинули 13 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram