ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

На Філіппінах у боях між ісламістами та військовими загинули понад 40 осіб

Насильство змусило тисячі людей тікати з філіппінського міста Мараві.

На Філіппінах у боях між ісламістами та військовими загинули понад 40 осіб
Филиппинские военные
Фото: EPA/UPG

На Філіппінах у місті Мараві під час сутичок між армією і озброєними бойовиками повстанського угруповання, пов'язаного з "Ісламською державою" (ІДІЛ), загинули щонайменше 44 людини.

Про це повідомляє Аssociated Рress.

"Щонайменше 44 людини загинули під час бойових дій, у тому числі 31 бойовик і 11 військовослужбовців... Насильство змусило тисячі людей тікати", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що в місті Мараві ховається один із найбільш розшукуваних США терористів на ім'я Існілон Хапілон, командир угруповання "Абу Сайяф" і один із найбільш розшукуваних терористів світу. У 2014 році він присягнув на вірність ІДІЛ. Він також очолює альянс, який включає щонайменше 10 угруповань бойовиків, у тому числі "Маутен", які присутні в Мараві і були інструментом у боротьбі з урядовими військами в боях цього тижня.

Вашингтон запропонував нагороду в розмірі $5 млн за інформацію, яка допоможе схопити Хапілона. Він був поранений під час авіанальоту в січні, повідомляє агентство.

Раніше цього тижня десятки озброєних чоловіків з угруповань "Абу Сайяф" і "Маутен", які присягнули на вірність ІДІЛ, окупували лікарню, тюрму і спалили декілька будинків, серед яких і католицька церква. Через це президент Філіппін Родріго Дутерте скоротив візит у Росію і ввів військовий стан на два місяці на острові Мінданао, попередивши, що буде жорстко його дотримуватися.

Спалах насильства поновився увечері 22 травня після того, як армія вторглася в притулок Хапілона.

Нагадаємо, 14 травня на Мінданао бойовики взяли в заручники 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram